Залата „Образование за бъдеще" е част от проекта 5D Alliance и е по идея на ректорското ръководство на Русенския университет. Футуристичният дизайн е дело на катедра „Промишлен дизайн" на Аграрно-индустриалния факултет, а нашата компания спечели обществената поръчка за доставка на компютърната техника. Всички мебели са модулни и могат да се разполагат в различни конфигурации, а на тях са инсталирани 14 броя DELL OptiPlex 7490 All-in-One със стойки Articulating Stand с възможност за сгъване и позволяваща наклон на дисплея напред и наклон назад под ъгъл 60 градуса за удобство при работа с тъч дисплея от изправено положение на потребителя. В залата сме инсталирали още и няколко интерактивни дисплея, 360о камера и мрежово оборудване. Всичко това се допълва и от един 24" All-In-One със стереоскопичен 3D сензорен дисплей и роботът Sanbot.

 

Освен всичката техника, специално за тази зала на бъдещето получихме задача да произведем 32" интерактивен киоск, който да може лесно да се премества както вътре в залата, така и в целия университет. Киоскът е с капацитивен мултитъч дисплей и естествено с логото на Русенски Университет "Ангел Кънчев".

Новата зала „EDUCATION FOR FUTURE" бе открита официално от Министъра на Образованието Николай Денков и за нас беше чест за пореден път министър да работи на наш киоск.

Ето и интерактивния киоск вече в централното фоае на Русенски Университет на откриването на 23-тата Интернационална Конференция за Компютърни Системи и Технологии CompSysTech'22: